2022-04-08 09:14:22• hírek • Szatmár.ro

Minden évszak mesés a Rákócziban – Játékos pillanatok a leendő előkészítősökkel

Fotók: Geng Alfonz és Tóth Olivér (diák)
Fotók: Geng Alfonz és Tóth Olivér (diák)

A Rákóczi Ferenc Általános Iskola minden évszakban mesés parkjával csalogat kicsit és nagyot. Ebbe a varázslatos környezetbe várta a leendő magyar tagozaton tanuló előkészítős gyermekeket csütörtök délután két lelkes pedagógus: Kovács Andrea és Pándi Katalin.

Minden szülő számára izgalmas döntés megtalálni azt a pedagógust, akire bátran rábízhatja gyermekét, aki elindítja a tudás birodalmába. A Rákóczi Ferenc Általános Iskola minden évszakban mesés parkjával csalogat kicsit és nagyot. Ebbe a varázslatos környezetbe várta a leendő magyar tagozaton tanuló előkészítős gyermekeket csütörtök délután két lelkes pedagógus: Kovács Andrea és Pándi Katalin.



Az iskolába vágyó óvodásokra igazi húsvétváró kaland várt. Az interaktív tevékenységek során ,,nyuszivá válhattak” egy kis időre s mondókás, dalos pillanatokkal színesedtek emlékeik. Az okostábla segítségével az elveszett tojások nyomába eredhettek. A tornateremben újabb élményteli pillanatokkal gazdagodhattak, ahol ügyességi játékokkal tehették próbára rátermettségüket. Az udvaron rácsodálkoztak a szabadba csalogató színes játékokra, melyek észrevétlenül, játék közben adnak lehetőséget az ismeretszerzésre.

Az érdeklődő szülők megismerkedhettek a leendő tanítónőkkel, akik modern taneszközökkel és gyermekközpontú ötletekkel várják a leendő kisiskolásokat. Megtudhatták, hogy a Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai több versenyen is bizonyítottak már, hisz a pedagógusok fontosnak tartják a tehetséggondozást. De a tanulás mellett jut idő néptáncra, boldogságórára, kreativitásra.

Különböző sportok gyakorlására van lehetőség, melyekkel fejleszthetik a gyerekek mozgáskultúráját, levezethetik energiájukat. A sport az egészségmegőrzés mellett kitartásra, pontosságra is nevel s a koncentrációt is fejleszti. A környezettudatos magatartás fejlesztése érdekében az iskola számtalan környezetvédelmi projektben vesz részt. Az intézmény sok iskolával áll partnerkapcsolatban, melynek köszönhetően olyan közös programokon vehetnek részt a gyerekek, melyek révén egymástól is tanulhatnak, de igazi barátságok is születhetnek.



A pedagógusok élnek a múzeumok által kínált tanulási lehetőségekkel is, olyan tevékenységekkel színesítve az oktatói tevékenységet, melyekkel a tudást igazi szakemberek közvetítik. Arra is van mód, hogy a tanórák után délutáni foglalkozásokon vegyenek részt. Iskolapszichológus, nevelési tanácsadó segíti a gyermekek fejlesztését, amennyiben igény van rá. A szülők bálja, a közös kirándulások, karácsonyi vásár mind-mind olyan események, melyek által igazi összetartó közösséggé válhat egy osztály. 

Míg a szülők válaszokat kaptak a kérdéseikre, a gyerekek kézműves tevékenységen vehettek részt. Szebbnél szebb munkák készültek s a jutalom sem maradt el. A nyílt napon együtt töltött idő rávilágított arra, hogy jól csak szívével lát az ember, s a tudás az a kincs, ami a jövőben is biztonságot ad.


Török Enikő tanítónő beszámolója

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: